Opis
Rękawice ochronne antyprzecięciowe dopuszczone do kontaktu z żywnością - R-CUT5FOOD:
- dopuszczona do pracy w systemie HACCP
- wykonane z mieszanki przędzy HDPE i włókna szklanego
- zakończone ściągaczem
- pasują na prawą i lewą rękę
- doskonała wytrzymałość i trwałość
- bardzo dobra manualność
- zastosowanie: przemysł spożywczy, mięsny, przetwórczy, praca z ostrymi przedmiotami
- bardzo wysoka odporność na przecięcie (D) i rozdarcie (4)
- wysoka odporność na ścieranie (3)
- ŚOI kategorii II - przeznaczone są do ochrony rąk przed średnio ciężkimi urazami mechanicznymi tj. obtarcia i ukłucia oraz przecięcia ostrymi przedmiotami
- zgodne z normą: EN420:2003+A1:2009 - Rękawice ochronne. Wymagania ogólne
- zgodne z normą: EN388:2016+A1:2018 (3 X 4 X D) - Rękawice chroniące przed zagrożeniami mechanicznymi
A - Odporność na ścieranie (od 0 do 4)
B - Odporność na przecięcie testowana za pomocą testu „coupe” (od 0 do 5)
C - Wytrzymałość na rozdzieranie (od 0 do 4)
D - Odporność na przekłucie (od 0 do 4)
E - Odporność na przecięcie testowana za pomocą testu TDM EN ISO 13997:1999 (od A do F)
(F)-Odporność na uderzenie (P)
UWAGA: Jeżeli zamiast wartości liczbowej wystąpi X, oznacza to, że produkt nie był poddawany testom w danym zakresie.
- rozmiary: 8, 9, 10
- pakowane po 6 sztuk w opakowaniu
- karton: 60 sztuk
- podana cena za 1 sztukę
- najmniejsza jednostka sprzedaży: 12 szt.
- produkt w ofercie - na zamówienie - czas oczekiwania ok. 5 dni - ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ
Tabela rozmiarów
rozmiar |
długość dłoni |
obwód dłoni |
8 |
18.2 |
20.3 |
9 |
19.2 |
22.9 |
10 |
20.4 |
25.4 |
INFORMACJE DOTYCZĄCE PRODUKTU