Opis
Zarękawek ochronny spożywczy - JS GLOVES ZRDG:
- spełnia wszystkie przepisy unijne odnośnie bezpośredniego kontaktu z żywnością
- surowiec: przędza techniczna rdzeniowa antyprzecięciowa
- cienkie, uiglenie 13
- zapięcie na taśmę rzepową i dodatkowe zapięcie na klips
- bezszwowa konstrukcja
- mankiet dziany, elastyczny
- swobodnie przepuszczają powietrze
- kolor: niebieski
- ekonomiczne dzięki możliwości wielokrotnego prania w temperaturze do 95°C
- wysoka odporność na przecięcie (5/C), bardzo wysoka na rozdzieranie (4)
- zastosowanie: podział tuszy, krojenie mięsa, usuwanie kości, przetwarzanie warzyw oraz owoców, filetowanie ryb, czyszczenie krajalnic
- ŚOI kategorii 2 - przeznaczone są do ochrony ramion przed średnio ciężkimi urazami mechanicznymi tj. obtarcia i ukłucia oraz przecięcia ostrymi przedmiotami
- zgodny z normą: EN420:2003+A1:2009 - Rękawice ochronne. Wymagania ogólne
- zgodny z normą: EN388:2016 ( 2 5 4 2 C ) - Rękawice chroniące przed urazami mechanicznymi
A - Odporność na ścieranie (od 0 do 4)
B - Odporność na przecięcie testowana za pomocą testu „coupe” (od 0 do 5)
C - Wytrzymałość na rozdzieranie (od 0 do 4)
D - Odporność na przekłucie (od 0 do 4)
E - Odporność na przecięcie testowana za pomocą testu TDM EN ISO 13997:1999 (od A do F)
(F)-Odporność na uderzenie (P)
UWAGA: Jeżeli zamiast wartości liczbowej wystąpi X, oznacza to, że produkt nie był poddawany testom w danym zakresie.
- długości: 45 cm i 55 cm
- pakowane po 10 sztuk w opakowaniu
- cena podana za 1 sztukę
- najmniejsza jednostka sprzedaży: 10 szt.
- produkt w ciągłej ofercie - na zamówienie - czas oczekiwania ok. 5 dni -ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ
ŚOI spełnia wymagania Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz Rozporządzenia (w formie zmiany rozporządzenia) (WE) Nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011
INFORMACJE DOTYCZĄCE PRODUKTU